Mededelingen partners

Steun bij echtscheiding

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden.
Ze vinden steun in één van onze activiteiten.humanitas

Een echtscheiding is een verlieservaring die van grote invloed kan zijn op uw leven.
Het is een ingrijpende gebeurtenis, waar u steun bij nodig kunt hebben.
In het begin is er daarvoor meestal wel gelegenheid in de directe omgeving, maar na een tijdje wordt dat anders. U kunt uw verhaal steeds moeilijker kwijt bij anderen, terwijl u hier wel behoefte aan heeft.

Humanitas organiseert lotgenotengroepen voor echtscheiding. In de lotgenotengroep kunt u uw verhaal kwijt en er is onderlinge herkenning. We praten, helpen elkaar verder en we oefenen. Dat geeft steun en maakt sterker.

Belangrijke thema’s die aan bod komen zijn o.a. ‘de scheiding en afwikkeling’, ‘emoties’, ‘herinneringen en gezamenlijk verleden’, ‘kinderen en gezamenlijke kennissen’, ‘zorgen voor jezelf’, ‘hoe zie je de toekomst’.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen en komt 8 keer bij elkaar in een periode van 4 maanden en kent ervaren begeleiders.

Hoe gaat het als ik me aanmeld?
Na aanmelding neemt de coördinator contact met u op om een afspraak te maken bij u thuis. Aan hem/haar kunt u kenbaar maken wat voor soort hulp u wenst. Na enige tijd neemt de coördinator nog een keer contact met u op of alles naar wens verloopt.

De afdeling Weert e.o. van Humanitas bestaat 10 jaar en voert vrijwilligerswerk uit in alle kernen van de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal en Cranendonck.
Voor een volledig overzicht van al onze activiteiten en meer info: www.humanitas.nl/afdeling/weert

In september 2015 start weer een groep, waarvoor u zich nog kunt aanmelden.

Humanitas Infocentrum
wo. t/m vr.: 11.00 tot 15.00 uur en za.: 10.00 tot 13.00 uur
Walburgpassage 54, 6001LA Weert
rouwenverlies.weert@humanitas.nl

Humanitas
De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Humanitas heeft meer dan 700 activiteiten, die verdeeld zijn over 6 thema’s: Eenzaamheid, Opvoeden, Opgroeien, Detentie, Thuisadministratie en Verlies. Jaarlijks geven 18.000 goed getrainde vrijwilligers zo’n 57.800 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.