Boels Ladies Tour komt door de wijk : wegafsluitingen

Dit jaar komt de absolute wereldtop aan wielrensters weer naar de gemeente Weert. Op woensdag 4 september wordt de etappe in de gemeente Weert gefietst. De etappe begint rond 13.00 uur in Stramproy en eindigt omstreeks 16.00 uur in het centrum van Weert. Dat betekent dat er die dag een aantal wegen in de gemeente is afgesloten. Dat heeft te maken met het parcours dat de wielrensters volgen. Zo is bijvoorbeeld een aantal wegen in en rondom het centrum afgesloten, omdat de rensters een parcours door de stad fietsen. Rond dit evenement vinden er activiteiten in de binnenstad van Weert plaats.
Verkeersafsluitingen
Woensdag 4 september komen de eerste rensters van de Boels Ladies tour rond 15.15 uur aan in het centrum van Weert. Daarna fietsen zij nog enkele rondes op een parcours, met de finish op de Wilhelminasingel. Die route gaat vanaf de Wilhelminasingel over de Driesveldlaan, Parallelweg, Louis Regoutstraat, Kerkstraat, Keulerstraat, Parklaan, Diesterbaan, IJzerenmanweg, Voorhoeveweg, Kazernelaan, Industriekade, WillemIstraat, Penitentenstraat, Beekpoort en Wilhelminasingel. Dit betekent dat deze wegen vanaf ca. 15.00 uur tot ca. 16.15 uur afgesloten zijn voor alle verkeer.
Parkeren
De parkeergarage Centrum (onder het stadhuis) is op vrijdag 31 augustus vanaf ca. 15.00 tot 16.30 uur niet te bereiken en er kunnen ook geen auto’s uitrijden.
Gevolgen voor Wilhelminasingel
De binnenstad blijft bereikbaar, want van de Wilhelminasingel is alleen de buitenzijde afgesloten. In verband met de opbouw en inrichting van de finishlocatie is het deel van de Wilhelminasingel tussen Beekpoort en Stationsstraat al vanaf 10.00 uur afgesloten. Aanwonenden kunnen dan hun woning alleen te voet bereiken of vandaar alleen te voet vertrekken. Rijdende auto’s worden op het parcours niet toegestaan. Die mogen dus niet van hun plek tijdens de wielerwedstrijd. Uitzondering daarop zijn hulpdiensten in noodgevallen. Wie de auto toch wil gebruiken, wordt geadviseerd deze in een straat te parkeren waar de route niet langs komt. Auto’s zullen op sommige locaties van de weg moeten. Dan geldt daar een tijdelijk parkeerverbod. De aanwonenden en bedrijven aan de route worden daarover per brief ingelicht.
De mensen die in de gebieden tussen deze straten wonen (Fatima, deel Keent en Rond de Kazerne) kunnen wel naar of van hun woning. Maar zij kunnen hun buurt dan alleen bereiken of verlaten via de Ringbaan-West (rotonde Basculeweg of kruising Kazernelaan) en Ringbaan-Noord.
Let op: de Ringbaan-West is bij de rotonde met de Keulerstraat/Parklaan ook van ca. 15.15 uur tot ca. 16.15 uur afgesloten.
Een kaart van de route van de Boels Ladies Tour en de alternatieve route waarlangs men de wijken kan verlaten tijdens het rijden van het parcours is bijgevoegd.
Omlijstende activiteiten in de binnenstad
Alle activiteiten in Weert vind je bij de finishlocatie: het stuk van de Wilhelminasingel tussen de Driesveldlaan en de Stationsstraat. Daar wordt door Punt Welzijn i.s.m. Humanitas een kinder- en gezondheidsplein ingericht. Sport, bewegen, gezond gedrag en plezier staan centraal. Op dit plein is onder andere de Urban Sport Tour. Kinderen kunnen daar racen, over de stormbaan klauteren of zich uitleven in de zogenaamde soccerdome en pannakooi. Kinderen kunnen hier gratis aan meedoen. Het terrein is geheel beveiligd en autoluw.
Ook organiseert kinderopvang Humanitas weer een ‘mini Boels Ladies Tour’. Op de finishlocatie racen kinderen met loopfietsen over een compact parcours. Leuk om te zien én leuk om de kleintjes te komen aanmoedigen!

Info
Informatie over de Boels Ladies Tour is ook te vinden op www.weert.nl/boelsladiestour of www.boelsladiestour.nl
Vragen
Heeft u vragen, dan kunt u terecht bij de gemeente Weert, dhr. T. Lemmen of dhr. H. van Buggenum. Zij zijn bereikbaar via het centrale telefoonnummer (0495) 575 000. Ook kunt u een e-mail sturen naar blt@weert.nl